kokteli84

Kiwi Margarita, Bloody Mary i Tequila sunrise

Generalna — Autor kokteli84 @ 14:09

Kiwi Margarita

Za ovaj koktel je potrebno: 25 ml soka od kivija 25 ml tekile 12,5 ml Triple Sec 25 ml soka od limuna

Priprema: Sve sastojke pomešajte u čaši i umešajte dosta zdrobljenog leda.

Bloody Mary 

Za ovaj koktel je potrebno: 42g vodke 80g soka od paradajza malo soka od limuna 1/2 kašike Worcestershire sosa 2-3 kapi Tabasco sosa 1 kriška zelenog limuna so i biber

Priprema: Izmućkajte sve sastojke osim limuna sa ledom i procedite u čašu sa ledom. Dodajte so i biber po ukusu. Dodajte krišku limuna i služite.

Tequila sunrise

Za ovaj koktel je potrebno: 50g Tequile sok od pomorandže malo Grenadina višnja ili kriška pomorandže

Priprema: Sipajte tekilu u visoku čašu sa ledom i nalijte oranž đusom. Promešajte. Dodajte Grenadine tako što iskosite čašu i brzo okrenete flašu naopako - tačna količina nije bitna. Grenadine treba da padne pravo na dno i da se onda polako podiže stvarajući karakterističnu crveno-narandžastu boju. Ukrasite štapićem, slamkom i višnjom ili narandžom.


Sex on the Beach i Margarita

Generalna — Autor kokteli84 @ 14:04

Sex on the Beach

Za ovaj koktel je potrebno: 4 cl likera od breskve 3 cl Vodke 1-2 cl sirupa od jagoda 2 cl soka od limuna 8 cl soka od pomorandže

Priprema: Sve sastojke dobro promućkati u šejkeru sa dosta leda. Čašu ukrasiti sa ananasom i jagodom.

Margarita


Za ovaj koktel je potrebno: 42g Tequila, 14g Triple sec ili Cointreau, 30g soka od zelenog limuna, so


Priprema: Namažite rub koktel čaše sokom od limuna, pa umočite čašu u so. Izmućkajte sve sastojke sa ledom, procedite u koktel čašu i služite.


Manhattan Dry i Manhattan Original

Generalna — Autor kokteli84 @ 13:54

A sada ono sto svima moze koristiti. S obzirom da koktela ima mnogo, prikazacemo recepte najpopularnijih koktela koji se piju u svim prilikama i na svim mestima.

Manhattan Dry

Za ovaj koktel je potrebno: 4-5 kocaka leda 1/3 bittera 2/3 burbona 1 kratki ušpricaj vlahovca

Priprema: Sve sastojke sipajte u sejker preko leda. Procedite u koktel čašu i ukrasite maslinom!

Manhattan Original

Za ovaj koktel je potrebno: 4-5 kocaka leda 1/3 tamnog vermuta 2/3 burbona 1 ušpricaj vlahovca(može i bitera)

Priprema: U veliku čašu za koktele preko leda sipajte viski i vermut, pa dodajte vlahovac. Pažljivo promešajte barskom kašikom. Procedite u rashlađene koktel čaše i ukrasite maslinama.


Kokteli inspirisani filmom ''Seks i grad''

Generalna — Autor kokteli84 @ 13:48

Proizvođač SKYY vodke smatra da je publicitet oko skorašnjeg prikazivanja filma 'Seks i grad' najbolja reklama i stoga je odlučio kreirati 5 tematskih koktela inspirisanih filmom. Kokteli su se po prvi put servirali na after partyju Londonske premijere.

Ovi kokteli su dobili imena po glavnim likovima filma, a svaki koktel odražava karakter osobe čije ime nosi. Tako je, na primer, koktel Carrie namenjen uživanju s prijateljicama u večernjem izlasku, koktel Miranda je istovremeno sladak i gorak. Koktel Charlotte je umetnički i uravnotežen, koktel Samantha je namenjen istraživanju svoje divlje strane, a koktel Faca je opušten i samouveren.


Pribor za mesanje

Generalna — Autor kokteli84 @ 13:38

Pribor za mesanje:

Šejker (shaker) je potreban svakome ko zeli da se bavi pravljenjem koktela. Šejkeri se proizvode od neoksidirajućeg metala i sastoji se od dva ili tri dela. Veličine sejkera se krecu od 0,5 - 1 l.  U njemu se mešaju pića uz dodatak kockica leda. Mesavina tecnosti se treba snažno tresti i kratko mućkati u visini ramena. Posle toga mešavina se lije kroz njegovo sito ili preko spiralnog sita u čašu.

Čaša za mešanje je barska čaša je čaša od debljeg stakla u kojoj se pripremaju jednostavniji i lakši kokteli. Veličine su 0,5 - 2 l. Ostali pribor su barska kasicica, barsko spiralno cedilo, merice, hvataljke i noževi.


Powered by blog.co.yu